Indexering

Indexering

De loonindexatie van het partiair comité nr. 207 is bekend. Omdat de wetgeving betreffende de indexsprong nog niet gepubliceerd is, zullen deze per 1 januari 2015 toch geïndexeerd moeten worden.

Alle minimum- en effectieve lonen van het comité nr. 207 zullen per 1 januari 2015 stijgen met 0,03%. De berekening geschiedt volgens deze formule: 100,225/100,19.

De loonnorm

Als je van plan bent om je ontslag in te dienen, dan kan je dit op drie manieren doen. De datum van de betekening (de datum waarop jouw verslag verwacht wordt te zijn ontvangen) is afhankelijk van de manier van jouw voorkeur.

In het regeerakkoord wordt vermeld dat er eigenlijk geen ruimte is voor loonsverhogingen. Voor de periode 2015-2016 is daarom nog geen loonnorm bepaald. Daarnaast zal ook de wet van 1996 over de loonnorm veranderen Herziening waarbij ook sprake is van strengere regels staat in de planning. Echter doordat het kernkabinet goedkeuring heeft gegeven aan het mini-akkoord van de Groep van 10, is toch ruimte ontstaan voor onderhandelingen.

Met de steun van de regering mogen de sociale partners vanaf 12 januari onderhandelen over een nieuw loonakkoord. Ze hebben 2 maanden om nieuwe afspraken te realiseren over de loonmarge voor 2015-2016. Daarbij moet rekening worden gehouden met het loonrapport van de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven. Deze is vlak voor Kerstmis bekend gemaakt. Als er binnen twee maanden geen akkoord is bereikt door de sociale partners, neemt de regering het roer weer over. Wij blijven boven op het nieuws en informeren u over de voortgang met betrekking tot het loonnorm dossier.

E-mail updates

Ontvang de nieuwste vacatures in jouw mailbox.

Cv Online

Word eenvoudig gevonden door werkgevers in jouw streek.

Zoekgeschiedenis

Bewaar het overzicht van jouw zoekopdrachten en sollicitaties.

Favorieten

Bewaar al jouw favoriete vacatures.